Wendy

In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Vroedvrouwenschool in Kerkrade. Met mijn diploma op zak ben ik terug gegaan naar het Noorden en heb ik eerst bij verschillende praktijken waargenomen. In 2005 kreeg ik de kans een praktijk te starten op het platteland van Groningen en daar heb ik tot 2014 met veel plezier gewerkt.

In 2005 trouwde ik met mijn lief Marc en in 2007 werd onze eerste zoon Leon geboren. Zelf zwanger zijn en bevallen had ik erg naar uit gekeken, en als jonge verloskundige en (a.s.) moeder kwam ik er achter dat er nog zo veel was wat ik niet wist en ik zou nog veel leren.

Toen ik voor de tweede maal zwanger was begreep ik beter dan in mijn eerste zwangerschap wat ik nodig had om goed te zwangeren en te bevallen. Ik wilde één verloskundige, met wie ik deze reis samen met mijn man wilde doorlopen. Ik zou mij beter voorbereiden en leren vertrouwen op mijn lijf, mijn kindje en mijn helpers. De geboorte van onze zoon Alex in 2012 heeft veel los gemaakt, op persoonlijk, emotioneel en ook werkvlak. Ik wilde net als de zorg die ik zelf had gehad, meer tijd en aandacht hebben voor de zwangere en haar partner. Meer zorg op maat.

In 2014 kreeg ik de kans te proeven aan het caseloadwerken. Caseloadcollega Joyce van Verloskees vroeg me als vervanger voor haar zwangerschapsverlof. Dit was het moment, ik zei na 9 jaar mijn groepspraktijk op om voor Verloskees te werken en vanuit daar mijn eigen caseloadpraktijk te starten. In april 2014 startte ik bij verloskees om vanaf oktober onder mijn eigen naam en in fijne samenwerking met Joyce verder te gaan. Heerlijk!

In 2016 ging ik een samenwerkingsverband aan met vriendin en oud collega uit mijn groepspraktijk Majanka aan, die helaas in de zomer van 2017 is gestopt als verloskundige. Wat ik leerde van deze samenwerking is dat je ook als caseloader samen sterker kunt zijn, en dat het daarnaast ook veel leuker is!

En zo ben ik waar ik nu ben. Samen met collega Sabrina Goossens zijn we sinds januari 2018 WenS vroedvrouwen! 

 

In 2018 heb ik mij gespecialiseerd in anticonceptiezorg. Naast WenS heb ik nu ook mijn anticonceptiepraktijk waar ik vrouwen help in hun zoektocht naar passende anticonceptie, les geef en scholingen geef aan professionals.

Sabrina

Mijn naam is Sabrina Douw-Goossens. In 2002 ben ik afgestuurd als verloskundige.

 

De liefde heeft mij naar Groningen gebracht en in 2006 en 2009 zijn wij ouders geworden van 2 meiden.

 

In de eerste jaren van mijn werk als verloskundige heb ik in een grote verloskundige praktijk gewerkt in de stad. Hier heb ik veel geleerd, gezien en me verwonderd. Hierdoor heb ik nog meer een eigen visie op de verloskundige zorg ontwikkeld.

 

Een visie waarin iedere zwangere uniek is, waar er met persoonlijke aandacht en zorg op maat gekeken en geluisterd wordt. Waar er tijd genomen wordt en een vertrouwensband wordt gecreëerd.

 

In 2015, toen onze kinderen ouder werden en ik voor mijn gevoel genoeg ervaring had opgedaan voelde ik een stevige basis om de grote sprong te nemen en caseload te gaan werken! En dit was voor mij de beste keuze ooit!

 

Ik kon de zorg indelen zoals ik dat graag zag en zoals ik denk dat de zwangere en haar partner dit graag zouden willen.

Zorg waar naast de medische inhoud ruimte maar bovenal tijd is voor persoonlijke aandacht, opbouwen van wederzijds vertrouwen en waar de wensen en behoeften van de aanstaande ouder(s) centraal staan.

 

In 2017 kwam de mogelijkheid om met Wendy een duo caseload praktijk te starten. Deze samenwerking biedt onze cliënten vooral meer duidelijkheid over de achterwacht regeling, maar naast dat het veel gezelliger is, biedt het ons meer mogelijkheden in het verdelen van andere taken.