Sabrina

Mijn naam is Sabrina Douw-Goossens. In 2002 ben ik afgestuurd als verloskundige.

 

De liefde heeft mij naar Groningen gebracht en in 2006 en 2009 zijn wij ouders geworden van 2 meiden.

 

In de eerste jaren van mijn werk als verloskundige heb ik in een grote verloskundige praktijk gewerkt in de stad. Hier heb ik veel geleerd, gezien en me verwonderd. Hierdoor heb ik nog meer een eigen visie op de verloskundige zorg ontwikkeld.

 

Een visie waarin iedere zwangere uniek is, waar er met persoonlijke aandacht en zorg op maat gekeken en geluisterd wordt. Waar er tijd genomen wordt en een vertrouwensband wordt gecreëerd.

 

In 2015, toen onze kinderen ouder werden en ik voor mijn gevoel genoeg ervaring had opgedaan voelde ik een stevige basis om de grote sprong te nemen en caseload te gaan werken! En dit was voor mij de beste keuze ooit!

 

Ik kon de zorg indelen zoals ik dat graag zag en zoals ik denk dat de zwangere en haar partner dit graag zouden willen.

Zorg waar naast de medische inhoud ruimte maar bovenal tijd is voor persoonlijke aandacht, opbouwen van wederzijds vertrouwen en waar de wensen en behoeften van de aanstaande ouder(s) centraal staan.

 

In 2017 kwam de mogelijkheid om met Wendy een duo caseloadpraktijk te starten. Deze samenwerking biedt onze cliënten vooral meer duidelijkheid over de achterwacht regeling, maar naast dat het veel gezelliger is, biedt het ons meer mogelijkheden in het verdelen van andere taken. 

 

Nu Wendy zich meer op de anticonceptiezorg gaat richten zullen wij tijdelijk maar voor 1 caseload per maand zwangeren aannemen. Wendy blijft mijn vaste achterwacht, jullie zullen haar dan ook in de zwangerschap ontmoeten.

 

Wendy

In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Vroedvrouwenschool in Kerkrade. 

In 2018 ben ik samen met Sabrina WenS vroedvrouwen gestart, een samenwerking die ons veel plezier heeft gegeven.

Ook heb ik mij gespecialiseerd in anticonceptiezorg en in 2018 ben ik mijn anticonceptiepraktijk begonnen, waar ik vrouwen help in hun zoektocht naar passende anticonceptie, les geef en scholingen geef aan professionals.

De afgelopen jaren is de vraag naar goede en fijne anticonceptiezorg zo hard gegroeid, dat ik het niet meer kan combineren met caseloadverloskunde.

Daarom werk ik per augustus 2023 niet meer als caseload verloskundige en start ik per 1 oktober als klinisch verloskundige in het UMCG. Ik blijf verbonden aan WenS, als achterwacht, sparringspartner en ondersteuner van Sabrina.