Zwanger worden

Wensmama - fertiliteitsmassage en coaching

Pril zwanger

Moeders voor Moeders is een landelijk actieve organisatie die urine van zwangere vrouwen inzamelt voor het vervaardigen van geneesmiddelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week.

Gezond zwanger

Echo's

Je test positief? Wanneer je je aanmeldt bespreken we wanneer de eerste echo zal plaats vinden. Een echo waarbij er gemeten wordt hoe groot je kindje is en hoe ver jij dus zwanger bent is betrouwbaar tussen 9 en 14 weken. 

  • Echotoon (medische echo's en pretecho's)
  • VITA (medische echo's)

Miskraam

folder 

Prenatale screening

Tijdens de eerste afspraak bespreken we de mogelijkheden om onderzoeken te doen naar afwijkingen bij het kind. Je krijgt dan ook onderstaande folders mee, of je leest ze vast hier!

Kraamzorg

Na de termijnecho mag je vast op zoek gaan naar kraamzorg. Een kraamverzorgster komt de verloskundige tijdens de geboorte assisteren en na de geboorte en in de kraamweek is ze er om jou en je gezin op weg te helpen met de verzorging. 

Borstvoeding

Borstvoeding is de beste voeding voor het kind en heeft daarnaast vele goede effecten op de gezondheid van de moeder. Zo bevat borstvoeding naast alle voedingsstoffen ook veel stoffen die de baby beschermen tegen ziektes en helpen om het afweersysteem op te bouwen. Moeders die borstvoeding geven hebben minder kans op borst- en eierstokkanker.

Aanvullend verzekeren?

Zwangerschapscursus

Het kan prettig zijn om je voor te bereiden op de bevalling. Welke cursus bij jou/jullie past is persoonlijk. De ene cursus is vooral veel informatie en de andere cursus besteed juist veel aandacht aan ontspanning. Hieronder een aantal cursussen in en rondom Groningen.

Hypnobirthing

Yoga

Haptonomie

Mindfulness

Zwanger en Fit

Samen Bevallen

Mogelijkheden: Complete Cursus (10 x 2 uur), Minicursus (4 x 2 uur), Privécursus, Herhalingscursus, Weekendcursus.

Engels

The Positive Birth Company

Erkennen

Informatie over erkennen van de Rijksoverheid

Erkennen in de gemeente Groningengemeente Haren, gemeente Tynaarlo, gemeente Noordenveld

Tienermoeders

www.tienermoeders.nl

Bekken(bodem)/rug

Liset Hammenga (Annen)
Tineke Kreulen (Bekkenoefentherapeut Beijum)
Fysiotherapie Centrum Raadhuisplein (Geregistreerd bekkenfysiotherapeut in Haren)

 

Bevallen in Water

Warm water werkt vaak ontspannend. Hierdoor maak je meer endorfine in je lichaam aan. Endorfine is een natuurlijke pijnstiller die je helpt de weeën beter op te vangen. Ook kun je in water makkelijker bewegen en bewegen is belangrijk voor de baby om geboren te worden.

Een bad kun je huren of kopen:

Bevallen

Anticonceptie

Onze eigen Anticonceptiespecialist!

folder Rutgers Stichting " Net bevallen"